Romanii de peste mari si tari promovati la Radio Transilvania

 

radio

Asociaţia Jurnalistilor Romani din SUA si Canada (North American Romanian Press Association-NARPA) a luat nota in aceasta toamna de proiectul demarat de Radio Transilvania intitulat “Orasul nu uita” si doreste pe aceasta cale sa isi exprime aprecierea fata de initierea lui. Asociatia a fost placut surprinsa sa constate ca un post de radio regional a facut efortul de a se deplasa in Statele Unite, in vederea a realizari unor grupaje de interviuri, pentru a afla si relata detalii despre cei plecati din Romania, problemele, nevoile sau chiar reusitele lor profesionale din noua tara de adoptie.

La inceputul acestei veri Radio Transilvania si Club Rotary Turda in colaborare cu TVR Cluj, senatorul Alexandru Cordos si administratiile primariilor din Cluj Napoca, Turda si Campia Turzii au continuat intr-o nouă forma campania demarata in anul 2009 intitulata ,,Oraşul nu uită”, o campanie de promovare a valorilor locale aflate insa departe de Romania. Cu aceasta ocazie directorul regional al Radio Transilvania s-a aflat timp de cateva luni in Statele Unite, cu scopul de a realiza inteviuri la faţa locului cu romanii plecati si stabilit in zona metropolei Chicago. Augusta Dordai, initiatoarea campaniei ne-a oferit cateva detalii cu privire la acest proiect: “Eforturile noastre vor fi directionate spre imbunatatirea, asigurarea calitatii resursei umane, incurajarea comunitatii de a-si consolida actiunile si capacitatile in vederea integrarii rapide si eficiente intr-o societate aflata in continua schimbare. Consideram ca initiativa noastra este binevenita intr-o societate in care sistemele de valori nu sunt inca bine definite. Incercam sa le aratam prin acest demers, in special tinerilor, ca exista intotdeauna o alternativa care le poate oferi reusita. Prezentul demers isi propune sa ofere tinerilor modele demne de urmat in viata. Eforturile noastre vor fi direcţionate spre imbunatatirea, asigurarea calitatii resursei umane, incurajarea comunitatii de a-si consolida actiunile si capacitatile in vederea integrarii rapide si eficiente intr-o societate aflata in continua schimbare. Totodata, dorim sa ne manifestam respectul, aprecierea si admiratia fata de persoanele plecate peste hotare, care reprezinta pozitiv imaginea Romaniei si implicit a localitatilor natale.

Luand cunostinta de acest proiect NARPA si-a manifestat suportul la relizarea lui si a oferit sprijin pe plan local in vederea materializarii lui. “Experienţa celor plecati peste hotare, folosita in mod eficient, poate fi de un real folos celor ramasi in tara. Schimbul de informatii si idei poate contribui in mod concret la elaborarea unor strategi care sa poata fi utilizate in diferite proiecte sociale care sa raspunda nevoilor locale sau regionale, si prin care sa se gaseasca solutii sau raspunsuri la problemele social-economice pe care le au romanii. In acest sens asociaţia noastră este deschisa la viitoare colaborari sau parteneriate cu mass-media romaneasca sau diferite organizatii din tara care demareaza asfel de proiecte prin care se are in vedere educarea si informare cetatenilor.” declara Marian Petruta presedintele asociatiei.


This entry was posted in Cultural, Latest news. Bookmark the permalink.

Leave a Reply