Concursul “Premiile NARPA 2011”

Asociatia Jurnalistilor Romani din Statele Unite si Canada (NARPA) organizeaza prima editie a premiilor presei romanesti nord americane.
Concursul are drept scop: incurajarea si stimularea productiei jurnalistice din diaspora nord-americana.
Sectiunile la care se vor acorda premii sunt :
1. REPORTAJ
2. INTERVIU
3. EDITORIAL
4. CULTURA
Regulile de participare
Materialele sa fie in limba romana sau in engleza; iar perioada inclusa,   aprilie 2010 – aprilie 2011. Articolele/interviurile/reportajele (scrise, audio/video) trebuie sa fi fost publicate in premiera in mass media romaneasca din SUA sau Canada.
Articolele trebuie sa trateze o tema despre sau de interes pentru comunitatea romano-americana sau romano-canadiana.
Materialele trebuiesc selectate de catre directori publicatiilor sau institutiilor mass media unde au fost publicate respective difuzate pentru prima data.
Materialele selectate se trimit pe adresa: contact(at)narpa.info cu mentiunea “Pentru Concursul NARPA 2011” pana la data de 1 iunie anul curent!
Fiecare publicatie poate sa trimita 2 materiale la fiecare sectiune, maxim 8 in total, in format DOCUMENT sau PDF mentionand sectiunea la care participa. Daca la unele sectiuni nu exista materiale se pot repartiza mai multe materiale la celelalte sectiuni, cu conditia sa nu depaseasca insa maximul de 8 pe redactie.
Autorii materialelor  trebuie sa fi avut activitate de minim un an de zile in mass media nord americana si sa fi publicat cel putin 12 articole/reportaje.
Analizarea materialelor va fi facuta de un juriu format din jurnalisti independenti de la institutii mass media din Romania si SUA precum: Radio Romania International, TVR International sau agentia de presa Romanian Global News (numele lor vor fi anuntate in curand).
Premiile vor consta in diplome, trofee si alte forme de retributie sau recunoastere.
Decernarea lor se va face cu ocazia editiei a 2-a a forumului presei care va avea loc pe 18-19 iunie la Chicago.

This entry was posted in Latest news. Bookmark the permalink.

Leave a Reply