Presedintele ales Klaus Iohannis multumeste presei romano-americane

Intr-o scrisoare adresata Asociatiei Jurnalistilor Romani din SUA si Canada  presedintele ales al Romaniei, domnul Klaus Iohannis, multumeste pentru sprijinul acordat in castigarea acestei campanii prezidentiale. Acesta sublineaza faptul ca Romania este o natiune puternica  indiferent de locatia geografica in care traiesc romanii, iar ca votul lor a aratat directionarea clara a Romaniei spre occident. Noul presedinte ales afirma ca va garanta personal schimbarile pe care si le doresc romanii, in special in ceea ce priveste functionarea justiei. De asemenea acesta se arata convins de faptul ca Romania nu ar avea decat de castigat de pe urma unei implicari tot mai active a romanilor din diaspora in viata politica si sociala din tara. In final acesta a spus ca va tine cont de invitatia lansata de a vizita comunitatea romaneasca din Chicago si promite ca o va onora cu prima ocazie.

Va multumesc pentru mesajul de felicitare transmis cu ocazia castigarii alegerilor prezidentiale din Romania. ma onoreaza increderea pe care mi-ati aratat-o pe 2 si 16 noiembrie si va multumesc pentru implicarea extraordinara pe care ati dovedit-o in sustinerea parcursului democratic al Romaniei.

Pe 16 noiembrie, cetatenii Romaniei au dat semnalul schimbarii profunde. Acest semnal extrem de puternic este pentru mine, cat si pentru clasa politica, iar eu am inteles acest semnal dat prin vot covarsitor. Impreuna am dovedit ca, indiferent de locul in care traim, suntem cu adevarat o natiune puternica, o natiune care a demonstrat , cu o forta extraordinara, ca traiectoria occidentala a Romaniei este ireversibila. Si nu as fi reusit sa castig aceasta cursa electorala fara increderea, voturile si implicarea romanilor aflati in afara granitelor.

Ca Presedinte, va garantez ca voi impune schimbarile pe care ni le dorim cu totii, astfel incat Romania sa fie o tara care isi respecta toti cetatenii, in care justitia si dreptatea sunt fundamentele functionarii corecte a societatii. Sunt convins ca Romania nu are decat de castigat de pe urma unei implicari tot mai active a dumneavoastra in viata politica si sociala din tara. Facilitarea exercitarii dreptului fundamental la vot al romanilor din afara granitelor prin introducerea votului prin corespondenta este un prim pas in directia incurajarii unei astfel de implicari si sunt ferm hotarat sa mediez un consens al clasei politice de la Bucuresti pentru adoptarea acestei legi.

In final, va multumesc pentru invitatia oficiala de a vizita Comunitatea romaneasca din Chicago. Voi tine cont de aceasta invitatie atunci cand voi avea prilejul de a veni in vizita oficiala in SUA. Va urez mult succes in tot ceea ce faceti si toate cele bune.”

Klaus Iohannis – Presedintele ales al Romaniei

 


This entry was posted in Latest news. Bookmark the permalink.

Leave a Reply