O zi pentru Romania (1 Decembrie), zece zile pentru Europa…

Scriu a doua zi dupa Ziua Nationala, 1 Decembrie, petrecuta cu niste prieteni apropiati la un restaurant, unde am fost invitat de catre ei. Am auzit inainte de 1 Decembrie o declaratie pe un post de televiziune ca Europa mai are doar 10 zile la dispozitie pentru a gasi o solutie la criza din zona euro si a merge mai departe sau…    Refuz sa cred ca eforturile uriase facute de Romania pentru integrarea in Uniunea Europeana au fost in zadar. Trebuie sa fiu optimist, macar de Ziua Nationala, altfel totul ar semana cu secventele din “Titanic”, cand vasul se scufunda si orchestra se straduia sa intretina atmosfera de bal pana la capat.

La Bucuresti noaptea dintre 1 si 2 decembrie este una de primavara.     Bantuim si noi prin centrul vechi, unde au inflorit diverse restaurante “cu specific”: englezesc, frantuzesc, irlandez… La un restaurant am urmarit dansuri populare si am dansat “Perinita”. Vom intra si intr-un club (care te invita din strada la discoteca, precizand ca nu percepe taxa de intrare; in contextul crizei europene suna tentant…).

LA MULTI ANI, ROMANIA ! LA MULTI ANI, ROMANI DE PRETUTINDENI !  Imi vine sa scriu aceste urari cu reactoare pe cer, deasupra Atlanticului, sa le vada si prietenii mei din Cleveland, Ohio, din Chicago, din Texas, din Denver, Colorado, din Las Vegas…    Mai exista vreo speranta? Citisem undeva ca, in contextul acestei crize economice S.U.A. ar indemna China sa investeasca in Europa.    Si totusi trebuie sa ne bucuram de Ziua Nationala.

“LA MULTI ANI, ROMANIA !”   “LA MULTI ANI, ROMANI DE PRETUTINDENI !”, imi vine sa scriu cu reactoare pe cerul de deasupra Atlanticului.

Ioan Iacob -Romania


This entry was posted in Latest news. Bookmark the permalink.

Leave a Reply