NARPA alaturi de Gabriel Cotabita la festivalul din Toronto

O zi excelentă la ”Festivalul de vară” organizat de ORCA-Ontario Romanian Canadian Association din Toronto! O zi tipic românească: cu temperament, zvăpăiată și poznașă, cu ploaie și soare, muzica și dans, prieteni noi și vechi.

Am început în forță și am ținut-o tot așa: fotbal și volei, activitati pentru cei mici, muzică și dans, și ce dans, ce horă!

Mici și bere, ciorbă de burtă, cabanoși, înghețată și langoși, și câte altele au ținut energia la nivele inalte, căci suntem de-abia la începutul programului!

Talentații artiști ne-au oferit suprinzătoare momente. Reprezentația de păpuși a Alionei Munteanu ne-a delectat pe toți.

Copiii au avut o zi plină de surprize… și ne-au surprins cât de implicați au fost în activitățile organizate pentru ei. S-au jucat, au cantat, au dansat și ne-au arătat cât pot fi de cuminți și interesați să descopere lumea.

Și noi, copiii mai mari am dansat și cântat cu cei mici, Aliona și MC Costa Tovarnisky.

Excelente voci, vibrant repertoriu al Rucsandrei Săulean, Carmen Corcoz, Edwina Stancovici, Gilmaro ne-au încălzit inimile, ne-au antrenat la dans. Nu s-a lasat mai prejos nici Flori Tigău care a încins atmosfera cu horele ei. Apoi Hi Trend ne-au impresionat cu energia și originalitatea dansurilor.

Prezentatorii Anca Mitu și Costa Tovarnisky au fost la înălțime cu toată presiunea modificărilor de ultim moment din program iar Costa ne-a demonstrat că este și un actor talentat.

Mihai Colceriu, Dan Predescu și Florin Clonta ne-au surprins plăcut cu muzica folk și la saxofon. Îi mai așteptăm la evenimentele noastre.

Dan Florea, Dans Art Studio și formația Terra au completat spectrul larg al artiștilor ce ne-au încântat ziua.

Momente cu adevărat românesti, calde și generoase: ORCA – Ontario Romanian Canadian Association și Angela Stănescu prin Medical Confidence au oferit o bursa de $3,000 unui student din comunitatea noastră ce s-a evidențiat prin rezultate foarte bune la școală și implicarea în comunitate. Bursa a fost câștigată de Alexander Manta. Iată câteva declarații din partea câștigătorului și a coordonatorului de proiect:

Alexander Manta: ”Mulțumesc mult pentru grantul acordat la Festivalul Românesc. M-am simțit foarte onorat și totodată mișcat. Părintii mei sunt romani nascuți la Craiova și sunt sigur ca mama mea se simte foarte mândră de mine precum știu foarte bine că tata m-ar fi felicitat. Am terminat High School-ul la ”William Lyon Mackenzie” în programul special de Math and Science. Am fost acceptat la McMaster University la programul Health and Science. Visul meu e să devin doctor. Știu că e un drum greu ceea ce mi-am ales dar știu precis că am să fac tot ce e posibil să ajung ceea ce mi-am propus. Am muncit mult pentru note dar am avut și sansa să am o profesoară dedicată de matematică, doamna Iulia Gugoiu care m-a indrumat și m-a ajutat tot timpul. Ii mulțumesc.

Am un mare hobby, fotbalul, tatăl meu a fost un pasionat antrenor de fotbal îmi doresc să joc pentru echipa de la McMaster. Banii pe care i-am primit o să-i folosesc să-mi plătesc o parte din taxa la facultate, avem numai un salariu în familie, al mamei, și eu mai am o soră.

Mulțumesc încă odată tuturor oamenilor care au crezut în mine. Alexander Manta”

Anca Zara, coordonator proiect: ”Pe baza rezultatelor profesionale realizate și cu îndeplinirea celorlalte criterii (realizarea unui eseu – “What does my Romanian heritage means to me”, experiența de muncă, voluntariat pentru comunitatea românească, implicarea în activităti sportive), Alexander Manta a fost selectat pentru ORCA Student Grant, în valoare de 3.000$.
Alegerea nu a fost ușoară, competiția a fost strânsă, dar ca în orice concurs există un învingător.
Mulțumim tuturor celor care au voluntariat și ne-au ajutat pentru a strânge fondurile necesare pentru student-grant, și totodată imi revine deosebita placere de a adresa mulțumiri speciale pentru principalii sponsori: Angela Stănescu – Medical Confidence și ORCA.”

Extrem de generoase premii oferite de Bogdan Naie de la Re/Max Realtron Brokerage Inc., Octavian Radu de la Royal LePage, Cargo Romania, H.M. Traffic Tickets și multi alți sponsori au facut fericiți pe câștigătorii tombolei – cum sună o croazieră, o vacantă la resort, excursie la Las Vegas sau în Mexico? Și acestea nu sunt decat un mic exemplu din listă. Valoarea premiilor a depășit cu mult 10.000$.

Si, Gabriel Cotabiță. Departe de a fi necunoscut, Gabriel a surprins publicul prin voce, repertoriu, dar mai ales, prin o caldă, amuzantă interacție cu noi toți.

Am cântat cu el, am dansat, ne-am fotografiat, am comunicat – momente aparte.

În ”Noapte albastră”, Gabriel ne-a amintit cum ”Trece vremea” și că ”Raiul e pe pămînt” alături de ”Prima iubire și ultima…”

Apoi autografe, fotografii… Oaspeții noștri au așteptat răbdători autograful pe unul dintre CD-urile cumpărate sau pe albumul ”25 de ani de nopți albastre” – best of Gabriel Cotabiță dar și mica discutie cu Gabriel. Unii emoționati în mod vădit.

Deci,  pe când urmatorul festival? Pentru că atât oaspeții cât și artistii și voluntarii isi doresc un nou festival.

”Excelenta organizare, antrenant program, bravo ORCA!” sunt doar câteva dintre considerațiile participanților.

Aliona Munteanu:  “Am ajuns cu bine în Montreal. Vreau să vă mulțumesc pentru ospitalitate, pentru invitație și pentru căldura cu care m-ați primit. Sunteți niște oameni deosebiți, de excepție, de gașcă, de cuvânt, frumoși, voioși și iubiți. Vă doresc tot binele din lume și sper să ne mai vedem în asemenea împrejurări plăcute și interesante. Succes ORCA!!!  Doamne ajută și la mai mult, și la mai mare! Vă doresc să primiți înmiit pentru tot efort vostru și pentru organizare. Vă mulțumesc!”

 

Hi Trend:  ”Hi Trend felicită ORCA – Ontario Romanian Canadian Association, organizatorii acestui eveniment deosebit pentru reușita lor. Efortul uriaș și dăruirea de care au dat dovadă, a avut ca rezultat o zi cu adevărat extraordinară, în care am petrecut și simtit cu toții românește. Vă mulțumim pentru invitația de a participa la acest festival. Nu în ultimul rând felicităm toții protagoniștii care au urcat pe scenă și au încântat pe cei prezenți prin numărul lor artistic. Mulțumim deasemenea tuturor celor prezenți pentru aplauzele generoase cu care ne-au răsplatit.”

Rucsandra Saulean:  ”Felicitări încă o dată întregii trupe care a organizat și sprijinit Festivalul. Cine știe ce înseamnă a pune osul la treabă și a construi ceva frumos din resurse puține înțelege și vă apreciază eforturile. Toată stima!”

Pintea Pasca: ”Foarte frumos. M-am simțit minunat și mai vin :)”

Maria M.: ”A fost foarte bine, organizare excelentă, muzică, antren, premii… mici… fotbal.. bere… o zi frumoasă… mulţumim Gabriel Cotabiţă, mulţumim ORCA… mulţumim voluntari…”

V-am promis multe surprize și o zi plină de distracție alături de familie și prieteni noi. Sperăm că ne-am ținut de cuvânt. Așteptăm părerile și impresiile dvs pe  Facebook la adresa:  www.facebook.com/2012orca  dar vă invităm și să vizitați website-ul ORCA www.2012orca.org.

Mulțumim Dan Ciobăniță și Florin Olaru de la Blue Moon pentru suportul oferit – acela de a asigura sonorizarea de excepție a Festivalului.

Toată aprecierea noastră sinceră artiștilor, sponsorilor noştri şi voluntarilor care au depus toate eforturile pentru a sprijini organizarea celui mai mare eveniment românesc în aer liber din Toronto!

Și mulțumiri din partea ORCA – Ontario Romanian Canadian Association publicului, comunitatii care ne-a sprijinit eforturile participand la acțiunile organizate de noi.

ORCA – Ontario Romanian Canadian Association a facut un pas bun către obiectivele majore: un eveniment ce aduce comunitatea laolaltă, important pentru a menține și întări coeziunea. Un pas către realizarea centrului comunității românești din Toronto. Vă mulțumim încă o dată.
Parteneri media: Acasă – Canada, NARPA – Asociatia Jurnaliștilor Români din SUA și Canada, Romanian Club.

Un eveniment organizat de ORCA – Ontario Romanian Canadian Association.

Iuliana Pacso- Ziarul Acasa , Toronto


This entry was posted in Cultural, Latest news. Bookmark the permalink.

Leave a Reply