Ionuţ Grigore şi pasiunea sa pentru televiziune

La doar 26 de ani, Ionuţ Grigore, este cel mai şarmant prezentator meteo de la postul Romania TV. Şi-a inceput cariera ca prezentator de ştiri la Giga Tv alaturi de colega sa, Anisa Lupu, unde realizau matinalul de ştiri al postului. Ii place marea şi este un îndragostit irecuperabil. De oameni, de natura si de frumos !

A avut amabilitatea sa acorde un interviu in exclusivitate jurnalistului Dan Boanta, si ne-a povestit câteva din provocările întâmpinate.

1.      Ce reprezinta televiziunea pentru tine ?

 Mai presus de toate…emotie, in sensul bun, constructiv. Pentru mine, televiziunea reprezinta de fapt,  “o stare”, care ma motiveaza zilnic.

2.     Cum ai ajuns să prezinţi meteo? 

 Stiu ca este un raspuns cliseic, dar…din intamplare. Am aflat de o proba, de la o prietena care urma sa participe la aceasta proba. Interesant este faptul ca, ea mi-a spus ca se cauta o fata la meteo…totusi am vrut sa-mi incerc norocul. 🙂

 3.     Ce sau cine te-a influenţat să îţi alegi cariera aceasta?

 La un moment dat, cineva, a remarcat faptul  ca vorbesc mult. Mai in gluma, mai in serios, mi-a spus ca as fi potrivit la televizor pentru ca, acolo se vorbeste mult. Mi-a placut ideea si am spus ca trebuie sa incerc. A fost o provocare si un moment potrivit, pentru ca, ma aflam intr-o perioada in care lucram intr-un alt domeniu si incercam sa gasesc “acea” meserie care sa imi placa. Sunt lucruri care se intampla pur si simplu. Am urmat cursurile unei scoli de televiziune, m-am inscris la o facultate de jurnalism si asa am pornit pe acest drum.

4.     Exista cineva care te-a indrumat, sprijinit, in alegerea si profesarea meseriei de jurnalist?

Sigur ca da. Sunt persoane, atat din lumea televiziunii cat si in afara acesteia, care ma indruma, ma sustin si ma sfatuiesc. Conteaza sfatul lor si incerc pe cat posibil sa tin cont de el. De la o anumita persoana insa, nu dau numele, am invatat foarte multe lucruri legate de televiziune…de a fi “in direct”. Au fost ore intregi  de repetitii inainte de un proiect, lucruri care nu ieseau mereu cum ar fi trebuit, dar, cel mai important e ca, am reusit sa invat ceea ce nu credeam ca voi invata prea repede….”sa fiu in direct”. Pare usor, dar nu e asa mereu. Exista foarte multe lucruri pe care telespectatorul nu le simte, nu le ia in calcul…dar tu, le simti si trebuie sa le “gestionezi” in direct.

5.     Cum te raportezi la concurenţă? Apreciezi un anumit stil de prezentare sau mod de abordare ale colegilor tăi de la alte televiziuni? 

 Concurenta….e buna :). Te face sa fii mai bun, sa vrei mai mult de la tine. Totusi incerc sa nu ma raportez neaparat la alti colegi din televiziune si sa fiu “eu”. Dar, repet, daca nu ar exista concurenta consider ca nu s-ar evolua, in niciun domeniu, nu numai in televiziune.

6.     Cum trebuie sa fie in opinia ta prezentatorul de televiziune?

 Natural. Sa reuseasca sa transmita stirea pe intelesul tuturor.

7.     Cât ai de gând să mai stai la meteo?

 Nu imi planific neaparat urmatorul pas. Lucrurile vin….. se intampla. Imi place ceea ce fac acum. Este o experienta interesanta si o fac cu placere. Ce va urma, nu tine in totalitate de mine….

8.    Ce obstacole ai avut în faţă şi cum le-ai depăşit?

 Nu pot spune ca am avut obstacole prea mari. Totusi, se intampla, normal, sa apara si situatii, neplacute, perioade nefaste in care, poate, te simti dezamagit sau crezi ca ai fi putut sa faci un lucru mai bine.  Oricum, sunt de parere ca “obstacolele” depasite, te intaresc.

9.     Cât de greu este să faci aceasta meserie?

 Un lucru facut cu placere, nu e greu, parerea mea! Eu fac aceasta meserie cu foarte mare placere, cu pasiune as putea spune, asa ca, daca ma intrebi pe mine…pentru mine….e usor.

10.Ce calitate a ta sau trăsătură personală crezi că are cea mai mare contribuţie în cariera ta?

 Ambitia.

 11.  Ce consideri că îi trebuie unui om ca să aibă succes în această carieră?

Cred ca, in orice cariera, ca sa ai succes trebuie sa iti placa ceea ce faci.

 12. Te opreşte lumea pe stradă să te întrebe cum va fi vremea mâine? Eşti întotdeauna pregătit? 

Nu mi s-a intamplat de multe ori sa fiu oprit pe strada. Insa prietenii ma intreaba mereu. Mai ales vara. Si cel mai haios lucru este ca, daca ploua un pic, si tu le spui ca e soare in ziua aia,  desi a fost soare mai tot timpul, ei spun ” oricum nu se intampla cum spuneti voi la meteo”.

13. Care este cea mai mare greşeală pe care ai făcut-o?

Sunt lucruri pe care, poate, as fi vrut sa le fac mai bine, sau altfel, dar, nu le pot considera greseli.

14. Care este cel mai valoros lucru pe care îl ai?

Parintii, familia.

15. Care este cel mai mare regret pe care îl ai?

Nu am niciun regret, sper sa nu am vreodata.

16. Unde ţi-ar plăcea să trăieşti?

La Monte Carlo, nu ma intreba de ce..:) Pur si simplu, imi place ideea, locul.

17. Care este motoul tău?

 Daca iti doresti un lucru, crede in el, lupta pentru el si nu te da batut cand pare de neatins.

 


This entry was posted in Latest news. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

%d bloggers like this: