De la Voltaj la Forza ZU

Am scris, după ce trupa Voltaj (care consider că este una dintre cele mai bune trupe din România) s-a calificat în finala de la Eurovision România, un text care se numea “Să nu ne facem iluzii“ ; și am avut dreptate !
Mă gândesc că Eurovision nu este și nu va fi “un concert caritabil” (ca piesa “De la capăt” să aibă relevanță în cadrul acestei competiții):
https://youtu.be/BGw0tUKOW7o
În aceeași zi, nu la aceeași oră, în Piața Mare din Sibiu se deschidea un megaconert cu piesa “Cântă ca să fie bine /Imnul Forza ZU 2015“ :
https://youtu.be/EP9_pXUHKrw
Mă gândesc că dacă, printr-un miracol, trupa Voltaj ar fi cântat la Eurovision “Cântă ca să fie bine /Imnul Forza ZU 2015” (un cântec ca un șuvoi de muzică, entuziasm, nebunie și generozitate (“nu e despre noi, e despre tine” ), cu siguranță că România ar fi primit un alt punctaj…
Dar juriul Eurovision România avusese și alte opțiuni. Cineva chiar menționase numele unei trupe extrem de originale :
https://youtu.be/Enc3ih7QSLY
De ce nu a fost aleasă trupa Blue Noise și melodia lor „Love Won’t Run Away” , ci cântecul “De la capăt” ca să reprezinte România ? Aici este un mister care nu va putea fi dezlegat (și nici nu dorim). Vreți ca România să câștige Eurovision, ediția… ?
Atunci juriul să aibă curajul să promoveze o trupă necunoscută ca Blue Noise , cu un cântec superb, care să aibă Forza ZU și…
Credeți că ar fi posibil…vreodată?
Ioan Iacob


This entry was posted in Latest news. Bookmark the permalink.

Leave a Reply