Ziua limbii romane sarbatorita si omagiata de romanii americani

Romanii din Statele Unite au sarbatorit zilele trecute alaturi de compatriotii lor de pe intreg cuprinsul globului “Ziua Limbii Romane”. La Los Angeles asociatia “Viitorul Roman” a organizat un frumos eveniment dedicat limbii noastre stramosesti la care a luat parte printre romanii din comunitate si noul consul domnul Eugen Chivu.

Printre invitati s-a numarat si actorul Tudor Petrut care a recitat cateva poezii. Programul evenimentului a cuprins un recital de poezie, eseuri literare, discutii despre literatura romana si modul in care limba romana este promovata prin productiile cinematografice romanesti. La final cei prezenti au putut asculta un mini-recital la flaut.

NARPA a fost si ea prezenta cu ocazia sarbatoriri limbii romane la evenimentul organizat la Sinaia,  prin colega Madalina Corina Diaconu care a prezentat un mesaj audio transmis de catre presedintele asociatiei Marian Petruta, organizatorilor si celor prezenti la eveniment, in care se sublinia importanta celebrarii limbii romane si rolul important pe care presa romaneasca de pe continentul nord-american il are in pastrarea si promovarea limbii romane, a identitatii culturale, a traditiilor si obiceiurilor noastre stramosesti.


This entry was posted in Cultural. Bookmark the permalink.

Leave a Reply